Begonia ‘Sunny Side Up’ er en gledesspreder av en plante. De hvite fylte blomstene er ekstra store, og er gule i midten. De ser ut som herlig nostalgiske små buketter med blonder. ‘Sunny Side Up’ er en retroplante; den er tradisjonsrik men kommer nå i ny og trendy utgave. – ‘Sunny Side Up’ er en plante man blir glad av!

Begonia ‘Sunny Side Up’ er en gledesspreder av en plante. De hvite fylte blomstene er ekstra store, og er gule i midten. De ser ut som herlig nostalgiske små buketter med blonder. ‘Sunny Side Up’ er en retroplante; den er tradisjonsrik men kommer nå i ny og trendy utgave. – Begonia ‘Sunny Side Up’ er en plante man blir glad av! Sier Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

‘Sunny side up’

Denne sorten av begonia har fått navnet sitt nettopp på grunn av at den gule i midten av blomsten. ‘Sunny side up’ er det amerikanske uttrykket for bløtkokt egg, og det er lett å forstå hvorfor de som foredlet fram planten ble inspirert av dette. Den varme gulfargen smelter inn i det hvite og gir blomsten et delikat uttrykk. Blomstene sitter på sterke stengler som er høyere enn bladene, slik at alle blomstene synes.

Flott gaveplante

‘Sunny side up’ er en plante man snur seg to ganger etter! Den er frodig, har store holdbare blomster og mørkegrønne, skinnende blader. Vi trenger å friske opp inne med blomster nå som de mørke høstkveldene er her. ‘Sunny side up’ er en solstråle til stuebordet, den klarer fint å stå inne i rommet uten å få mye lys. Begonia ‘Sunny Side Up’ er en flott gaveplante til alle anledninger. – Gi litt solskinn til noen du er glad i, oppfordrer OBP. Hvite ‘Sunny side up’ er den første i en serie med nye begoniaer. Neste år vil det komme planter som har rosa og oransje blomster.

Tips for begonia

– Trives best i lett skygge

– Hold planten jevnt fuktig

– Trives best ved 18-20 grader

– Gi gjødsel en gang i uken

– Husk å plukke bort alt vissent etter hvert