Det var Jone og Jarle Wiigs «Sjitne gulrøtter» fra Jæren som gikk av med seieren under Det norske måltid.

Gulrøttene fra Jæren er pakket i en grå papirpose og har litt jord på seg, noe som skiller seg fra det man ofte finner i matbutikken.
– Årets vinner smaker naturlig og gir for mange gode minner fra barndommen. Vinneren forteller historien om produktet i klartekst gjennom pakningens budskap med sitt jevne utseende og naturlig smak, skriver juryen.
Det er far og sønn Jone og Jarle Wiig som driver gartneriet på Orre og produserer de jærske gulrøttene. Begge er medlemmer i NGF.
– Tanken bak produktet er å tilby en gulrot slik den smaker når den kommer direkte fra åkeren, mest mulig naturlig, sier Jone.
De to andre nominerte i klassen «Årets det grønne – naturelle» var Skjærgaardsløk fra Åsgårdstrand i Vestfold og Snackpaprika fra Miljøgartneriet på Nærbø.

Vi gratulerer!